dimecres, 6 de febrer del 2008

Tot el que cal saber sobre el 5è Congrés d'Ateneus

El 5è Congrés d'Ateneus de Catalunya és una proposta plantejada per la Federació d'Ateneus de Catalunya, l'entitat de segon grau de l'associacionisme sociocultural català, per repensar el model associatiu de les entitats socioculturals del país (ateneus, casals, associacions recreatives, societats, casinos, unions...) i contribuir, d'aquesta manera, al seu creixement quantitatiu i qualitatiu. L’objectiu és garantir la seva vigència en el futur, aconseguir que siguin atractives per al màxim nombre de capes de població possible i facilitar que donin resposta a les necessitats actuals de la societat catalana, per tal que recuperin tota la seva força dinamitzadora de la societat civil del país.

El 5è Congrés d’Ateneus se celebrarà coincidint amb el 25è aniversari de la Federació d’Ateneus de Catalunya. La FAC l'ha plantejat com un procés totalment basat en la participació de les entitats federades. Les associacions han proposat els continguts que s’hi tractaran, a partir de les seves necessitats, i seran les que els debatran, amb l’ajut d’experts en cadascuna de les línies temàtiques, i n’extrauran les conclusions. El Congrés també permetrà a les entitats traçar les línies d’actuació de la Federació per al període 2009-2020.

El 5è Congrés es desenvoluparà durant el 2008 i els primers mesos del 2009, a través de 4 fases ben diferenciades:

  • Els debats temàtics: 5 jornades, una per a cada eix temàtic


  • Els debats locals: cada entitat realitzarà els seus propis debats sobre els 5 àmbits temàtics


  • L'elaboració dels documents marc


  • La cloenda: un cap de setmana per tancar els documents marc i sotmetre'ls a votació.


Consulteu el díptic informatiu del 5è Congrés d'Ateneus.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats per aquesta proposta del Congrés! Tot i que és molt ambiciosa crec que pot ser un bon element de dinamització per al moviment associatiu que representeu. Ànims a tothom i bona feina!